
מַתְכּוֹנִים לְחַג שָׁבוּעוֹת


.png)
פשטידת פצפוצי אורז ותירס
חומרים:
• 2 בצלים גדולים
• 3 כפות שמן
• 4 כוסות פצפוצי אורז
• 2 גביעי גבינה קוטג’
• 1 ורבע כוסות גרגירי תירס
• 1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת
• 4 ביצים
• מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
1. קוצצים את הבצל ומזהיבים אותו בשמן.
2. מערבבים את כל החומרים יחד בקערה.
3. יוצקים לתבנית בקוטר 26 ואופים בחום של 180 מעלות במשך 40 דקות.
חטיפי פצפוצי אורז עם לוטוס ושוקולד לבן
מצרכים:
• 3 כוסות פצפוצי אורז ללא סוכר וללא מלח (של “אשבול” לדוגמה)
• 4 כפות ממרח לוטוס (אפשר להוסיף עוד לפי הטעם)
• 200 גרם שוקולד לבן
• חצי כוס שמנת מתוקה (אפשר צמחית)
• 4–5 עוגיותלוטוס מפוררות
• קמצוץ מלח (מאזן את המתיקות – אופציונלי)
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את פצפוצי האורז ועוגיות הלוטוס המפוררות.
2. ממיסים במיקרוגל או בן מארי את השוקולד הלבן יחד
עם השמנת המתוקה וממרח הלוטוס – עד שהתערובת חלקה ואחידה.
3. מוסיפים קמצוץ מלח (אופציונלי) ומערבבים.
4. יוצקים את התערובת הרטובה אל הפצפוצים ומערבבים היטב
עד שכל הפצפוצים מצופים.
5. משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומהדקים היטב.
6. מפזרים מעל עוד קצת עוגיות לוטוס קצוצות לקישוט.
7. מקררים במקפיא כשעה, חותכים לריבועים – ושומרים במקרר.
חטיפי שוקולד עם חמאת בוטנים ופצפוצי אורז ללא סוכר ומלח
מצרכים:
• 3 כוסות פצפוצי אורז ללא סוכר וללא מלח (של אשבול)
• 60 גרם בייגלה שבור
• 4 כפות חמאת בוטנים
• חצי כוס שמנת לבישול 9%
• 2 חבילות שוקולד חלב (סה”כ 200 גרם)
• 1 חבילת שוקולד מריר (100 גרם)
אופן ההכנה:
1. בקערה – מערבבים את פצפוצי האורז עם הבייגלה השבור.
2. בקערה נפרדת – ממיסים קלות במיקרו את חמאת הבוטנים.
3. יוצקים את חמאת הבוטנים אל קערת הפצפוצים והבייגלה
ומערבבים היטב עד איחוד.
4. משטחים את התערובת בתבנית עם נייר אפייה ומהדקים היטב.
5. בקערה – ממיסים את השוקולד החלב והמריר עם חצי כוס שמנת לבישול. אפשר במיקרוגל או בן מארי – עד שהתערובת חלקה.
6. יוצקים את גנאש השוקולד מעל שכבת הפצפוצים ומהדקים
עם מרית לשכבה אחידה.
7. מסדרים מעל שבבי בייגלה לקישוט (כ-5 על כל 9 חטיפים).
8. מקררים במקפיא למשך כ-3 שעות או עד שהתייצב לחלוטין.
9. חותכים לריבועים לפי גודל הבייגלה (כ-45 יחידות).



.png)